AD: ‘Polderpanda van het Groene Hart met uitsterven bedreigd’

SlowFood Groene Hart organiseerde op 23 april 2017 een ‘Beleef de Blaarkop-dag’ bij Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade.

Op het programma stonden een bezoek aan Blaarkopkoeien in de stal van boerderij Buitenverwachting. De boeren Corneel van Rijn (Boerderij Buitenverwachting) en Theo Warmerdam (De Sophiahoeve) vertellen over het hoe en waarom van de Blaarkop koe. Slachter en slager van den Berg vertelt hoe het slachten in zijn werk gaat. Vervolgens laat hij, het uitbenen zien, met daarbij uitleg over de verschillende onderdelen van de koe, waar komt welk vlees vandaan? Daarna een proeverij van Blaarkop vlees met Toine van de Bostelbrothers.

Het AD was erbij en doet verslag.

AD-interview Theo

Door ze op te eten houd je de boerderij levensvatbaar

AD: ‘Polderpanda van het Groene Hart met uitsterven bedreigd’
Schuiven naar boven