Blakervelderhoeve: “Miljoenen voor 2 panda’s en geen bescherming voor onze oude runderrassen?”

“Het is toch te ZOT voor woorden?! We pompen miljoenen in 2 pandaberen uit China maar kunnen ons eigen levend erfgoed niet eens in stand houden?? De reclamespotjes op tv voor de tijgers die uitsterven op de wereld komen dagelijks voorbij terwijl de Lakenvelder nog zeldzamer is dan de tijger…”

Een emotioneel Facebook-bericht van ondernemers Tessa en Wim Ram van De Blakervelderhoeve, een natuurboerderij aan de rand van Roden, met een kudde van Blaarkoppen en Lakenvelders.  Zij fokken met zeldzame huisdierrassen omdat zij het belangrijk vinden deze oude rassen in stand te houden.

“Straks, lees: volgend jaar, worden nog meer zeldzame koeien ‘opgeruimd’, terwijl er afgelopen jaar al een flink aantal zijn afgevoerd! Eenmaal uitgestorven komen deze bijzondere diersoorten NOOIT meer terug!

Is dit nu werkelijk wat men wil?

Ook wij zullen noodgedwongen onze veestapel RASZUIVERE lakenvelders en blaarkoppen moeten opruimen in 2018! Wij hebben 7 jaar lang keihard gewerkt en geinvesteerd in deze prachtige koeien en proberen er op onze manier een rendabel bedrijf van te maken! Bij ons bedrijf gaat het om zo’n 120 raszuivere dieren die afgevoerd zullen worden, en wij zijn natuurlijk niet de enige…

Fosfaatrechten kopen voor zeldzame koeienrassen KAN gewoon niet! De gedachte alleen al dat veehouders die ondernemen met zeldzame rassen, mee moeten betalen aan een fosfaatprobleem waar zij niets mee te maken hebben is idioot!

Ondernemers die ondernemen met zeldzame rassen die bijna zijn uitgestorven moeten juist beloond worden en op handen worden gedragen!

Wij gaan vechten tot het bittere eind en gooien het bijltje er niet bij neer!!”

 

Het is toch te ZOT voor woorden?! We pompen miljoenen in 2 pandaberen uit China maar kunnen ons eigen levend erfgoed…

Geplaatst door Blakervelderhoeve op Dinsdag 5 december 2017

 

Blakervelderhoeve: “Miljoenen voor 2 panda’s en geen bescherming voor onze oude runderrassen?”
Schuiven naar boven