Erfgoed Leiden e.o. wil Blaarkop in de Leidse canon opnemen

Directeur Ariela Netiv van Erfgoed Leiden en omstreken wil de blaarkop dit jaar nog opnemen in de Leidse canon: “De blaarkop is de motor geweest voor de handel in Leiden.” Ze hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan een betere positie voor het inmiddels zeldzame koeienras.

“Als iets een monument is, zijn er regels om het te beschermen. Dat de Lakenhal wordt opgeknapt vinden we allemaal heel belangrijk. Voor bijzondere natuur is er natuurbescherming. Maar voor de koe is er niks.” Ze vindt het echt de hoogste tijd dat er iets geregeld wordt. “Die koe is er straks niet meer. Het aantal dat er nu is, is al weinig om er goed mee te kunnen fokken. Ik houd erg van geschiedenis, maar de blaarkop heb ik liever levend.”

Hebt u de petitie al getekend? reddeblaarkop.petities.nl

Erfgoed Leiden e.o. wil Blaarkop in de Leidse canon opnemen
Schuiven naar boven