Leiden en Oegstgeest besteden Fonds1818-subsidie aan de blaarkop!

De gemeenten Leiden en Oegstgeest besteden de jubileumsubsidie van Fonds1818 aan het versterken van het bedreigde levend erfgoed in de Leidse regio. Zaterdag 9 juni kregen de burgemeesters Henri Lenferink en Emile Jaensch elk hun cheque van € 18.000,18 uitgereikt door Sanne ten Bokkel Huinink, directeur van Fonds1818.

De gemeente Leiden heeft besloten dit bedrag te besteden aan Red de Blaarkop. Eeuwenlang stonden Blaarkoppen massaal in de polders rond Leiden, als leveranciers voor de Leidse kaas. En de markante Lakenvelders als parkkoe bij landhuizen. Nu zijn er nog enkele duizenden in Nederland. Verdere afname is een grote bedreiging voor de agro-biodiversiteit. De gemeente Oegstgeest heeft besloten het bedrag te besteden aan enkele maatschappelijke projecten, waaronder Red de Blaarkop en Fietsmaatjes.

  

UnityFM: Fonds 1818 trakteert onze regio

 

Leiden en Oegstgeest besteden Fonds1818-subsidie aan de blaarkop!
Schuiven naar boven