Blaarkopboter de beste boerenboter van Nederland

De van blaarkopmelk gekarnde boerenboter van De Sophiahoeve heeft de Cum Laude Award voor boter gewonnen. De Cum Laude keuring voor zuivel en zachte kaas wordt georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders.

blaarkopboter De SophiahoeveAlle zuivel en zachte kaas werd door twee teams van twee of drie keurmeesters beoordeeld op: uiterlijk uitwendig (buitenzijde product of korst van zachte kaas), uiterlijk inwendig (doorsnede/product), consistentie, geur en smaak. Het maximaal aantal punten is 100. Met 97 punten scoorde de Warmondse blaarkopboerderij De Sophiahoeve het hoogst in de categorie boter.

181001 CumLaude 2018 boter uitslag klein

Alle deelnemers met 70 punten of meer zijn te vinden op www.boerderijzuivel.nl.

De feestelijke prijsuitreiking vond op 1 oktober plaats op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten.

181001 CumLaude boter winnaar met 97 punten

Blaarkopboter de beste boerenboter van Nederland
Schuiven naar boven