Ambassadeurs

Joris Bijdendijk, chefkok RIJKS:

“Een blaarkop staat erom bekend dat hij melk geeft met een heel hoog eiwit- en heel hoog vetgehalte en daarvan krijg je heel lekkere producten. Krijg je de beste boter, krijg je de lekkerste kazen. En die hebben we ook in Nederland omdat we die goede koeien hebben, maar we hebben er wel steeds minder van. Ze zijn misschien minder efficiënt dan die melkfabrieken, maar als kok kijk ik daar helemaal niet naar. Ik wil gewoon het lekkerste.”

Henri Lenferink, burgemeester van Leiden: 

“Alleen al vanuit historisch oogpunt is de Blaarkop zó belangrijk, dat ik er groot voorstander van ben als ze weer meer gehouden zou worden. Ik zie haar graag terugkomen in de weilanden van onze mooie regio.”  (-> lees meer)

Carla Breuer, burgemeester van Teylingen:

“Erfgoed is méér dan monumenten, daarover zijn we het roerend eens in Teylingen. We koesteren ook ons immaterieel erfgoed, zoals de zeldzame koeienrassen die onze weilanden begrazen. Daarom nemen we dit erfgoed op in onze Erfgoedvisie.” (-> lees meer)

Emile Jaensch, burgemeester van Oegstgeest:

“Aan de randen van Oegstgeest begint het landelijk gebied. En wie op de fiets stapt en rondom de Kaag zijn ogen de kost geeft ziet gelukkig nog wat van ons levend erfgoed.”  (-> lees meer)

Ariela Netiv, directeur Erfgoed Leiden e.o.:

“Maatwerk voor gebouwen (monumentenwet) en ander erfgoed is vanzelfsprekend. Waarom niet voor dit levend erfgoed?”

Ton de Gans, wethouder (CDA) Zoeterwoude:

“De Blaarkop was één van de koeienrassen die eeuwenlang in het veenweidegebied rond Leiden te vinden was. Nu door nieuwe fosfaatwetgeving verder bedreigd. Daarom deze actie.”

Wim Pijbes, oud-directeur Rijksmuseum:

“Nederlands historische koeienrassen op de UNESCO erfgoedlijst!”

 

 

   
   
   
   

Schuiven naar boven